0

Янцин, Пламен Вълков, наш пратеник
Мечтата на Микаела Шифрин да спечели медал от зимната олимпиада в Пекин угасна безвъзвратно. Американката стартира и в отборното състезание, което бе последният й шанс, но за нейно огромно съжаление САЩ завърши четвърти. От 4 старта в отборното Микаела успя да спечели само един. Все пак Шифрин се записа в историята, като едва втората скиорка след Петра Влъхова (ПьонгЧанг 2018), която участва във всичките 6 дисциплини от една олимпиада. 
Подобна бе и съдбата на настоящия носител на голямата Световна купа Алекси Пентюро. Французинът също остана без медал. И той стартира в отборното, но тимът му отпадна само с 2 стотни от Норвегия на четвъртфинала. 
Голямата звезда на алпийските ски на олимпиадата стана сензационно Йоханес Щролц. Австриецът, който преди началото на сезона бе изваден от А отбора и трябваше сам да си финансира подготовката в крайна сметка завърши игрите с 2 златни медала и един сребърен. Щролц бе и в основата на титлата в отборното за Австрия. В последното си спускане той дори кара без щека, защото тя му се откачи на старта. Австрия надви Германия за златото с 19 стотни. Състезанието отново бе на кантар, защото в Янцин както и в събота духаше силен вятър. Организаторите обаче вързаха флаговете на вратите, за да имат по-малко съпротивление и да не бъдат сваляни от поривите.